A vakolat kiválasztása

Vakolat

Választottál már színt a házadhoz? Sokan úgy gondolhatják, hogy ez egyszerű lesz, mivel ott van az új ház látványterve, és csak azt a színt kell kiválasztani, amit ott lát az ember. Azonban ez nem olyan egyszerű.

A látványterven látható színt általában nagyon nehéz egyeztetni a nemesvakolat gyártók által biztosított színskálával. Sőt, a színskálán lehet egy-egy olyan szín, amire azt mondhatnánk, hogy az még akár jobb is, mint amit terveztek, de nem szabad elfelejteni, hogy ezek a pici kis színminták kicsit csalókák, mert egy ház méretében már egészen máshogy mutathatnak.
Épp ezért, érdemes olyan vakolat gyárót keresni, ahol lehet akár 1-2 égyzetméterre való mennyiséget is rendelni.Egy ilyen kis felület mármár jó kiindulás alap lehet. A mintát ne a falra hordjuk fel, hanem mondjuk egy kimaradt hőszigeteő lapra, vagy OSB táblár. Azt odatehetjük a ház mellé, és már látjuk is, hogy az adott szín hogy mutatna az álmaink házán. Persze ha nagyon melléfogunk egy színnel, akkor sincs veszve minden, hiszen utólag átfesthető homlokzati festékkel, bár az már jelentős többletköltséggel jár!

Megosztás